"Bij ons gaat het altijd over genieten. Genieten van lekker eten, lekker drinken en we hebben leuke gesprekken over vakantie en cultuur. Mensen lopen altijd blij de deur uit."

Door onverwacht bezoek op zijn verjaardag realiseerde banketbakker Eric Maas zich opeens dat er helemaal geen patisserie was in de Bossche binnenstad. ‘Dat was best een vreemde gewaarwording. Zeker als je bedenkt dat ik al jaren een winkel in Den Bosch wilde openen,’ vertelt de geboren Bosschenaar. Met de opening van Smaak ’s-Hertogenbosch in 2020 heeft Eric dat gemis eigenhandig verholpen.

Eric Maas, eigenaar Smaak ’s-HertogenboschEric Maas, eigenaar Smaak ’s-Hertogenbosch

Wie over het knusse Fonteinplein wandelt, kan de verleidelijke etalage van Smaak niet missen. Stap je vervolgens binnen voor een verwenmomentje, dan word je ook direct beloond: de geur van versgebakken brood, de aanblik van al die lekkernijen. Macarons in alle kleuren van de regenboog. Verse croissants met een laagje chocola of met framboos. Bonbons van de beste Belgische chocolade met de mooiste details en versieringen. En natuurlijk gebakjes in alle soorten en maten.

Het banketbakkersvak leerde Eric bij zijn oom. Pas na wat omzwervingen bij bakkerijen kwam een eigen bakkerij op zijn pad. ‘Eigenlijk gebeurde dat allemaal vrij onverwacht. Al snel droomde ik wel van een tweede winkel, maar dan dus in Den Bosch. Want dit is echt mijn stad: klein, gezellig, met al die oude pandjes en met verrassend veel unieke winkeltjes. Ik ken hier zoveel mensen. Dat zal het Bour¬gondische wel zijn, denk ik.

Delen: