"Wij maken brood zoals brood bedoeld is."

Na een klasuitje van de kleuterschool aan een bakkerij, wist Daniël van Schijndel het zeker: hij wilde bakker worden! Zijn ouders vonden het prima. Hij was immers nog maar een klein ‘jungske’ en er kon nog van alles gebeuren. Maar Daniël was onverzettelijk, en na het afronden van zijn middelbare school was zijn droom onveranderd. Daniel verhuisde daarom naar Wageningen om op de enige bakkersopleiding van Nederland het bakkersvak te leren. Daar kwam hij er al snel achter dat je op school geen bakker wordt, daarvoor moet je in een bakkerij werken.

Daniel & Deborah van Schijndel, eigenaren De Broodspecialist Van SchijndelDaniel & Deborah van Schijndel, eigenaren De Broodspecialist Van Schijndel

Hij ging daarom alle bakkerijen in ‘s-Hertogenbosch langs, om uiteindelijk gehoor te vinden bij bakkerij Bert van Haren. Een bekende bakker in ‘s-Hertogenbosch door zijn bakkerij in het centrum van de stad. Van hem, en zijn vrouw Tonnie, heeft Daniel het échte bakkersvak geleerd. In het begin als zaterdag- en vakantiehulp, later als zelfstandig bakker.

Toen Daniel in 2005 de kans kreeg om de bakkerij van Bert en Tonnie over te nemen, hoefde hij niet lang na te denken. Sindsdien zijn Daniel en zijn vrouw Deborah de trotse eigenaren van ‘hun bakkerij’ De Broodspecialist. Bekend om het bijzondere pandje waarin het gevestigd is, maar vooral om de vele heerlijke broden en koekjes die er dagelijks, met veel liefde, worden gebakken.

Delen: